Svanhild Nilsen til minne

Svanhild Nilsen (f. Hagen) er gått bort. Hun kom til Ebel es Saqi for første gang i Norbatt IX. Jan Edgar Nilsen, Svanhilds ektemann gjennom 20 år, ble som mange andre tidligere FN-soldater kjent med sin senere ektefelle i Libanon.

Det var han som overbrakte oss den meget triste meldingen om at Svanhild gikk bort den 3. februar i år etter å ha vært kreftsyk lenge. Svanhild og Jan Edgar har fire barn sammen, og tilbrakte like mange kontingenter sammen i Libanon før de ble gift. De møtte hverandre første gang allerede i 1982.

Svanhild var tilbake i 1995 – mens Jan Edgar ikke kom tilbake til Libanon, og måtte nøye seg med Balkan. Fra før av hadde hun bak seg kontingent IX, XII, XV og XVI. Svanhild var på mange måter Radio Norge.

Jan Edgar Nilsen var i Libanon allerede i 1981 (i 8-ern) og hadde rekap da tilfeldighetene gjorde at tre grenaderer tjenestegjorde samtidig; Harald Hansen og han i mek.-troppen, samt Svanhild i sambandstroppen. Tilfeldighetene gjorde at de igjen møttes i kontingent 15, da Jan Edgar var lagfører i M113- laget, og ofte hadde bruk for sambandsekspertise. Svanhild hadde en løsning på det meste og de ble verdens beste venner, et vennskap som varte i 20 år!

Svanhild avsluttet som kapteinløytnant i Sjøforsvaret og hadde mange år i Kystvakta. Jan Edgar betegner Svanhild som ei sterk, tøff og lojal kjerring. De bodde i Leinesfjord i Steigen.

Vi lyser fred over Svanhilds minne.

Tilbake til hovedsiden

Denne siden ble sist oppdatert den 18.04.06 .

© Jan S. Krogh, Vilnius 2006