Radio Norge i kontingent II

Telegrafist Sissel Hersvig telegraferer fra Radio Norge i kontingent II. (Foto: Blue Beret)

Telegrafist og korporal Sissel Marianne Hersvig tjenestegjorde på Radio Norge fra 1. november 1978 til 28. april 1979 som første kvinnelige medlem av Norbatt. Dette ble behørig slått opp på førstesiden av Blue Beret.

Ut fra bildet til venstre virker det ikke som at konteineren med skipsradiostasjonen er kommet til Ebel es Saqi ennå. Hersvig telegraferer og panelet vi kan se til venstre er trolig en radiomottaker av en type som ikke var i bruk etter kontingent V.

Stasjonen har trolig vært lokalisert i området like nord for huset til Id Assi, der sambandstroppen var forlagt frem til omkring kontingent XIII. Det er mulig Radio Unifil og Radio Norge har delt lokaler i denne tiden.

Den senere trillingmoren traff sin utkårende, korporal Karl Emil Thuseth som tjenestegjorde som sykevokter fra april '78 til juni '79. Han fikk Forsvarets medalje for edel dåd da han sammen med to andre Norbatt-soldater berget en PLO-soldat som lå såret i et minefelt etter å ha gått på en mine. Minefeltet ble beskutt av libanesiske soldater under bergingsaksjonen.

Vi etterlyser nærmere opplysninger om Radio Norge i kontingent II - IV!

 

Tilbake til hovedsiden

Sist oppdatert: 11.05.06 13:24